Een groenten-orkest, dus een orkest met instrumenten van groenten, klinkt dat?

Ik heb er een aantal foto’s van bewaard. Vóór een optreden kunnen ze op basis van verse groenten hun instrumenten maken. Als daar geen tijd voor is, dan nemen ze hun groenten-instrumenten mee en beginnen meteen te spelen.

De klank is natuurlijk even wennen, want deze instrumenten aangevuld met wat elektronica heb je nog niet eerder gehoord. Maar het went vrij snel en dan luister je naar een bijzonder en volwaardig optreden van dit totaal anders klinkende orkest uit Wenen.

Hun derde CD is net uit en die staat ook op Spotify.

Hier zie je een filmpje van het maken van de instrumenten t/m een optreden.

Hier is de website van the Vegetable Orchestra.

Walter Becker van Steely Dan overleden

Ik kan naar aanleiding van zijn overlijden bevestigen dat ik nog steeds zo’n 5 keer per jaar een LP/CD van Steely Dan beluister; een band met een unieke sound; direct herkenbaar en niet gemakkelijk kopieerbaar.

In de popmuziek klinken veel bands hetzelfde, maar Steely Dan was de uitzondering die de regel bevestigde. Zijn collega Donald Fagen maakte regelmatig solo-albums, maar die hadden ook de sound van Steely Dan.

Lees verder op de website van De Volkskrant.

Hier komen ook de verdiepende artikelen

Deze blogpagina gebruiken we voor nieuws en verdiepende artikelen als we de inhoud daarvan tijdens de Vervolgsessies hebben behandeld.

Ook komt er een mogelijkheid om je eigen aanvullingen / opmerkingen te plaatsen, zodat onze content kan groeien door bijdragen van actieve gebruikers en deelnemers aan de muzieksessies.

Je kunt je ook ‘abonneren’ op deze blogupdates en ons nieuws (ook van andere bronnen) door ons te volgen op social media of je emailadres op onze verzendlijst te laten plaatsen. Voor de links daarheen zie onderaan deze pagina.