Streaming, iets voor jou?

Thuis betere geluidskwaliteit met meer gemak en lagere kosten

Als je wilt overstappen op streaming music, kunnen wij helpen met gratis advies. We hebben nu alle componenten uitgezocht die de best passende keten opleveren als je wilt genieten van hoge kwaliteit weergave in je huiskamer.

  1. Als je een gemiddelde muziekinstallatie hebt, dan kun je volstaan met Spotify en Sonos, eventueel aangevuld met een losse DAC. Dat leggen we allemaal nog uit. Je mist dan nog wel toegang tot een aantal muzielabels die met extra hoge kwaliteit opnemen, want die staan niet op Spotify of niet in die hogere kwaliteit.
  2. Heb je een goede installatie en/of wil je die opwaarderen naar zog. high end streaming dan moet je daarvoor een aantal extra ‘kastjes’ aanschaffen en je kunt je CD-speler inruilen, want die is meestal overbodig. Die extra kastjes zijn betaalbaar tot extreem duur. Als je die hebt aangesloten kun je via een abonnement terecht bij Tidal of Qobuz (die laatste ook in het Nederlands).
    Qobuz heeft vrijwel alle goed opgenomen muziek al voor je klaar staan, bijv. bijna alles van ECM Records. Die opnamen kun je dan via internet en die extra ‘kastjes’ ook afluisteren in je huiskamer.Beter dan CD-kwaliteit, zonder CD’s aan te schaffen en zonder dat je daarvoor kastruimte nodig hebt. Zoeken doe je dan ook in je eigen verzameling via de app op je smartphone die je dan overal en thuis ook als afstandsbediening kunt gebruiken.

Streaming? Wij zijn er nu heel tevreden over en bevelen het iedereen op de hiervoor beschreven manier aan. Prachtig.

Vragen staat vrij via servicedesk@musicbakery.nl.

Tip! Als je bij bij het uitzoeken van een goede oplossing uitkomt bij MQA dat staat voor Master Quality Authenticated, dan kan ik er na uren vergelijken kort over zijn: niet doen. Het voegt niets toe als het om muziek gaat, en soms wordt het met die techniek zelfs minder dan CD- of LP-kwaliteit. Dus High-res zonder MQA is prima, maar mét niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *